کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر شهرستان بویراحمد گفت: کارگاه مربیان عشایر در شهرستان بویراحمد با موضوع اهمیت بیماری های غیر واگیر و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، اصول خودمراقبتی و مشاوره تغذیه برگزار شد.
کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر شهرستان بویراحمد گفت: کارگاه مربیان عشایر در شهرستان بویراحمد با موضوع اهمیت بیماری های غیر واگیر و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، اصول خودمراقبتی و مشاوره تغذیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ شهلا رحیمی افزود: بیماری های غیر واگیر در حال حاضر بیش از 53 درصد بار بیماری ها و بیش از 38 میلیون (70درصد) سالانه مرگ را به خود اختصاص می دهند.
وی ادامه داد: افزایش بروز بیماری های غیرواگیر در اثر عوامل اجتماعی شهرنشینی، تغییر در نوع تغذیه و سبک زندگی و نیز افزایش امید به زندگی است.
وی تصریح کرد: وقوع سه چهارم مرگ ها ناشی از بیماری های غیرواگیر در کشورهای کم در آمد یا با درآمد متوسط است بگونه ای که اولین علت مرگ و میر؛ بیماری های قلبی و عروقی، دومین علت؛ سرطان ها و تومورها و سومین علت حوادث و سوانح محسوب می شود.
رحیمی عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت، کنترل این بیماری ها و عوامل زمینه ساز آن ها را به عنوان هدف اصلی برای کاهش 25درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر تا سال 2025 تعیین کرد که یکی از برنامه های مهم، خطر سنجی سکته های قلبی است.
کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر شهرستان بویراحمد، خطر سنجی سکته های قلبی را ابزاری مناسب برای محاسبه میزان احتمال وقوع سکته قلبی یا مغزی در ده سال آینده عنوان کرد و افزود: خطرسنجی با هدف پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی طراحی شده و در مراکز بهداشتی و درمانی غربالگری صورت می گیرد.
وی ابراز داشت: با توجه به اینکه دومین علت مرگ ومیر سرطان ها و تومورها هستند، سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و سرطان روده بزرگ در برنامه ایراپن(طرح ملی غربالگری)، قابل پیشگیری ترین سرطان ها بوده و غربالگری آنها در مراکز خدمات جامع سلامت صورت می گیرد.
رحیمی با اشاره به نامگذاری یکم تا هفتم بهمن ماه به نام هفته پویش ملی مبارزه با سرطان و نقش معلمین و مربیان بهداشت در آموزش راه های پیشگیری، گفت: آموزش تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، اصول ده گانه پیشگیری از سرطان و کاهش استرس جهت پیشگیری از بروز سرطان در این کارگاه ارائه شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در مناطق عشایر عاقدین محلی فعالیت دارند در خصوص اهمیت پیشگیری از بیماری تالاسمی، آموزش عاقدین محلی و ارجاع زوجین متقاضی ازدواج جهت انجام آزمایشات قبل از ازدواج نکاتی ارائه شد.5-7
_73623.jpg)
_73624.jpg)
_73625.jpg)